Molta gent pensa que per viure un estil de vida que et permeti llibertat de moviment i ajudi a les teves ganes de viatjar, necessites una gran quantitat de diners per suportar-ho. Nosaltres no ho creiem. Com sempre, i amb tot, els diners et posaran les coses fàcils, però no són imprescindibles. I aquí t'explicarem per què.

Quan parlem de ser sostenible, estem pensant sobretot en com garantir el suport econòmic necessari per una aventura com aquesta, a llarg termini o fins i tot de forma indefinida. Nosaltres creiem que tothom és capaç d'esdevenir nòmada amb èxit, però aquest èxit dependrà en gran mesura del teu nivell d'organització, de les teves dots comunicatives, de la teva confiança i com sempre, de la teva sort.

Hi ha dues maneres, igualment importants, de mantenir un nivell econòmic acceptable: guanyar diners, i estalviar diners. Com a tot arreu a la vida, vaja. Així que aquí intentarem explicar maneres de maximitzar els diners que guanyis, i minimitzar les teves despeses, utilitzant la nostra condició de nòmada en favor nostre, com una aventatge en comptes de com un impediment.

Guanyar diners

Si veniu d'una situació estable, sou propietaris de la vostra casa i teniu una feina ben pagada, l'administrar aquests béns de manera sàvia (venta, lloguer) us proporcionarà una quantitat de diners que es poden estirar moltíssim en països barats. De totes maneres, assumim que no necessiteu aquesta pàgina per saber això, i enfocarem els nostres consells cap a aquells que, com nosaltres mateixos, no tenim gaires recursos en un origen.

Treballar en un païs ric

El primer consell obvi és planejar la teva ruta amb compte i sàviament. El teu objectiu com a nòmada és que vols ser capaç de viure sense estar lligat a un sol lloc, però, a llarg termini, tampoc vols estar viatjant tota l'estona. En aquest cas, és intel.ligent el triar passar algun temps guanyant diners en un pais ric i/o car, mantenint el teu dia a dia el més estoic possible, i utilitzant aquests diners per viatjar a països més barats per un periode llarg de temps. D'aquesta manera, fer una inversió de, a vegades, pocs mesos, et pot garantir fàcilment el triple de temps d'absoluta llibertat en molts països del món. A la vegada, també estaràs posant el teu petit gra de sorra en equilibrar les economies internacionals.

Alguns països recomanats per fer això, i interessants de descobrir per si mateixos, són Japó, Noruega o Suïssa, però la majoria de països occidentals funcionaran la mar de bé, possiblement també el teu. Així que, si vols, pots cobrir aquest pas directament abans de marxar enlloc.

Aquesta web t'ajudarà a conèixer els requeriments de visat per la teva nacionalitat per cada païs que elegeixis. El ministeri d'afers extrangers del teu propi páïs també serà una font útil. Pensa que en l'Europa sense fronteres, no necessites cap permís especial per treballar en països de la CEE amb un passaport emès a Espanya. Sempre serà útil que coneguis l'idioma natiu si vols treballar en qualsevol païs, o com a mínim, l'anglès, però no és estrictament necessari. També t'ajudarà tenir o aconseguir contactes de confiança en aquests llocs, així que te n'oblidis de construïr aquesta llista. Un cop decideixis la destinació, i si no et vols dirigir a un lloc de treball en particular (algun contacte que tinguis, un moviment internacional dins la teva empresa...), hi ha forces pàgines que et poden ajudar a trobar feina. Aquí en llistem un parell, però pensa que estan orientades a la búsqueda de feina a nivell global, així que pàgines específiques del païs que busquis et poden donar millors resultats. Cada païs ofereix oportunitats diferents, així que t'encoratgem a buscar amb profunditat i paciència.

http://www.monster.com
http://www.transitionsabroad.com

Aquesta última, per cert, Transitions Abroad, conté molta altra informació que et pot ser rellevant per la planificació de la teva experiència.

Els teus coneixements, en qualsevol àmbit, poden ser útils per molta gent, així que busca també on pots ensenyar tot allò que ja saps, des del teu idioma fins a qualsevol cosa en la que siguis hàbil. Pensa també que pots intercanviar aquestes habilitats per algun servei que puguis necessitar, com és ara allotjament. No és tot una qüestió de diners!

Per últim, i relacionat amb això, com més coses sàpigues més coses seràs capaç d'ensenyar. No deixis mai d'aprendre!

Si això no és el que vols fer, o potser a més a més d'això, hi ha algunes habilitats que et permetran portar-te al voltant del món com si fóssis al teu propi sofà, utilitzant majorment internet. Aquestes feines poden ser les de desenvolupador web, editor de continguts, escriptor o traductor, entre moltes d'altres.

Feines portables: fes pàgines web

La primera de les feines portables és el desenvolupament web. Si ja ets desenvolupador, i ja tens contactes que confien un tu dins del teu àmbit laboral, pots intentar mantenir-los i seguir treballant amb ells un cop estiguis viatjant. Serà difícil aconseguir un treball a jornada completa i de forma regular, però no creiem que això hagi de ser un problema, ja que és exactament el que volem evitar en origen. Però pots treballar ocasionalment per a ells, en base a projectes o en moments de sobrecàrrega de treball, i sereu pagats amb ratis occidentals, uns diners que es poden estirar moltíssim en països més barats.

Pensa que per continuar treballant amb aquelles empreses o contactes que ja has treballat, i que per aquest motiu confien en tu, hauràs d'haver causat una bona impressió en ells, i així desitjaran seguir comptant amb els teus serveis, malgrat les dificultats afegides que suposa que treballis des de l'altra banda del món en comptes de des de l'escriptori del costat, així que t'encoratgem a que donguis el millor de tu mateix a tot arreu on creguis que ho mereixin. Des d'aquí som uns fidels creients en el karma: tot allò que sembris, d'una forma o altra, ho recolliràs d'una forma o altra.

A part d'aquests contactes de primera mà (que continua i conscientment has d'estendre i mantenir), i assumint que difícilment aconseguiràs feina als països on viatgis, almenys legalment, degut a permisos de treball, hi ha diverses pàgines que fan la funció d'intermediari entre desenvolupadors i potencials clients, en una relació comercial tipus freelance, i sota un sistema de subasta de projectes. Pensa que si està vivint en un païs barat, podràs oferir preus més competitius. Nosaltres no els hem utilitzat, així que no podem dir com d'útils són encara, però les opinions que n'hem sentit no són negatives.

http://www.project4hire.com
http://www.getafreelancer.com

I especialitzant-se en el públic llatí, i en llengua castellana:

http://www.latinolance.com

Feines portables: la teva idea, a internet

Si ets un desenvolupador i tens temps, de totes maneres, també pots considerar l'utilitzar les teves habilitats per construir la teva pròpia pàgina i desenvolupar les teves idees. Molta gent opina que un negoci a través d'internet, que puguis administrar des de tot arreu, és la millor manera de poder viure sense el lligam d'un lloc concret. Amb els teus coneixements, ja tens el primer pas, ara només falta trobar una bona idea.

Si consideres seriosament l'esdevenir un nòmade, estic segur que deus tenir gran quantitat d'idees, opinions i coneixements que el món estarà encantat de rebre. El teu punt de vista sobre la societat necessita ser comunicat, i que el màxim de gent possible n'esdevingui coneixedor i es plantegi la possibilitat de que aquestes idees siguin també vàlides per ells. Per sort, avui en dia no necessites ser un desenvolupador per ser capaç de comunicar les teves idees, de forma massiva, a través d'internet. Crear un blog interessant et pot ajudar a fer créixer la teva reputació i els teus contactes, a la vegada que ajudar-te a aconseguir alguns diners a través de publicitat.

Per què la teva pàgina o blog sigui un èxit, necessitaràs visites. Recorda que la regla és senzilla: com més visites tinguis, més gent llegirà les teves idees i els teus anuncis, com més gent llegeixi les teves idees, més possibilitat de creació de xarxa tindràs, i com més gent llegeixi els teus anuncis, més clicks aconseguiràs. Però el més important és: com més interessant i rellevant sigui el teu blog o la teva pàgina, més visites aconseguirà.

Si tens una idea que creus que podria esdevenir un èxit a internet, i no saps com dur-la a ter-me, contacta'm, i si la considero interessant, puc ajudar-te a aconseguir-ho.

Aconseguiràs visites de dues vies principals: la primera, d'altres pàgines que et refereixin, i la segona, estar ben posicionat en buscadors.

Per les dues vies has de fer més o menys el mateix: crear xarxa, ser rellevant i oferir informació o serveis de qualitat. Has de recordar sempre que internet és una xarxa, no ets tu sol, i el que vols és que la teva pàgina entri dins la dinàmica de xarxa, no que substitueixi a totes les altres. Sempre que ja existeixi informació a internet que sigui rellevant pels continguts de la teva pàgina, t'encoratgem a que la utilitzis, i refereixis als teus lectors a d'altres pàgines. Aquestes pàgines veuran el teu detall i et tindran present, considerant potser, si ets rellevant per a ells, també el posar un link cap a tu. Recorda que, com més pàgines apuntin cap a tu, no tan sols més visites rebràs des d'aquestes pàgines, sino que els buscadors et classificaran millor en els seus rànquings.

Un consell... la teva llengua materna potser és una llengua minoritària, i tu estàs pensant que per què molestar-te en crear continguts en aquesta llengua, quan si són en anglès tindràs un públic molt més ampli. Bé. Per una banda, internet està plè de recursos en anglès, però va una mica fluix en moltes altres llengües. A la vegada, estàs reduïnt el teu mercat molt més, però també la teva competència: és molt més senzill que algú trobi la teva pàgina buscant "viatge al voltant del món" en català que no pas "trip around the world" en anglès. Encara que hi hagi molta més gent buscant per la segona, també hi haurà molts més resultats, i la teva rellevància serà més baixa, així que la possibilitat que la teva pàgina aparegui alta en una búsqueda és molt més gran si és en català que no pas si és en anglès.

Idealment, es clar, la teva pàgina hauria d'estar en el màxim d'idiomes possible. Que puguis assolir-ho és una qüestió de temps, coneixements i ganes.

Pensa que la construcció de moltes pàgines i blogs necessita un esforç en temps i habilitats considerable, i la gent que els fa no rep cap compensació econòmica per aquests. La majoria de gent són individuals, com tu o jo, que comuniquen les seves idees de forma totalment gratuïta, unes idees que et poden ajudar o et poden resoldre algun dubte. Per això, si llegeixes alguna pàgina que t'agrada, els continguts de la qual et fan servei, està bé que consideris donar-li un cop als anuncis (si és que hi són). No encoratgem en absolut el clicar cegament, al contrari, però molta gent (nosaltres, en moltes ocasions) senzillament ni mira els anuncis, encara que la pàgina els hi estigui proporcionant una valuosa informació i, de fet, aquests anuncis puguin ser rellevants pel que estan buscant. Així que, si t'agrada la pàgina, dóna-li una oportunitat als anuncis: pot ser útil per tu i, sense cap esforç, pots reconèixer el treball de la persona que està al darrere d'una pàgina que t'està agradant.

Hi ha moltes pàgines a internet plenes de bons consells sobre com escriure / bloggejar exitosament, com aconseguir visites, com estar a dalt dels buscadors i com generar una compensació econòmica des de la teva pàgina, així que t'enviarem allà perquè n'aprenguis una mica més. Tingues paciència. Abans d'aconseguir cap resultat de consideració, has de saber què estàs fent, i necessitaràs un temps per llegir, aprendre i aplicar.

http://www.google.com/webmaster
http://www.google.com/adsense
http://www.wilsonweb.com/articles/checklist.htm
http://www.johnchow.com
http://moneymakerinfo.blogspot.com/

Feines portables: literatura i fotografia de viatges

El somni de molts vitgers és utilitzar els seus viatges per guanyar els seus salaris. Per aìxò el ser escriptor o fotògraf de viatges sembla que hagi de ser algun tipus de paradís terrenal. De totes maneres, per la meva experiència i la de molts altres, no és fàcil entrar dins el negoci, i un cop a dins, els salaris i les condicions de treball estàn lluny de ser paradisíques. Però no tot són males notícies. Segur que cap publicació tirarà enrere un bon reportatge, especialment si conté bones fotografies. El nostre consell és que escriguis els articles per tu mateix i et concentris en les fotografies. Un cop fet això, envia una mostra d'aquestes fotografies a les revistes o llocs web on vols intentar ser publicat, i tingues molta paciència. No és fàcil que siguis seleccionat ràpidament, ja que reben moltes ofertes, i moltes d'elles són de gent amb més experiència i amb qui ja confien (recordes això?). Però si la teva feina és bona, et mantindràn a l'espera fins que disposin d'un espai per tu. Llegeix literatura de viatges per saber com fer-ho satisfactòriament. Practica al teu propi blog de viatges. Aquí tens uns exemples de com introduir-te dins la professió.

http://www.travelwritingtips.com
http://www.transitionsabroad.com/listings/travel/travel_writing/index.shtml (un altre cop Transitions Abroad, excel.lent i molt completa)

Feines portables: escriu un llibre

Si t'agrada escriure, i tens imaginació, encara millor que escriure en una revista seria escriure un llibre sobre les teves experiències a la carretera. O fins i tot escriure un llibre sobre qualsevol cosa que vulguis. Escriure és la feina portable perfecte. No necessites ni connexió a internet. Només tu i algun lloc on escriure. Però veure el teu llibre publicat és encara més difícil que veure els teus articles de viatges publicats. Segurament, si ets un autor desconegut, et serà més faàcil publicar-te tu mateix el llibre, i deixar que la pròpia qualitat d'aquest et creiï la reputació necessària perquè algún editor et compri els drets. No és ràpid, però pot ser econòmic i eficient. Honestament, no en sabem massa d'aquest tema, així que et referim a pàgines que semblen molt més llestes que nosaltres:

http://www.librosenred.com (en castellà)

Altres feines portables

Avui en dia hi ha moltes feines que es poden fer des de casa. Des de traducció, introducció de dades, telemàrqueting,... com a idea, tota feina que puguis fer des de casa teva, també la podràs fer des de qualsevol lloc on viatgis, sempre que tinguis connexió a internet. I les teves despeses mentre viatges a països barats seran moltes menys que les que tindràs normalment a casa, amb la qual cosa podràs cobrir perfectament el que et costi conectar-te a internet, i et compensarà el treballar moltes menys hores que ho faries en la teva vida normal. Per trobar llistats de feines que requereixen treball des de casa, et remitim a aquestes pàgines:

http://www.guru365.com
http://www.allfreelance.com/

Treballa allà on vagis

A tot arreu on vagis, hi ha la possibilitat de que aconsegueixis una feina de forma temporal. Si vols fer-ho de manera legal, consulta aquí els requeriments de la teva nacionalitat per un visat de treball allà on triis. El més normal és que ho facis de forma il.legal. No et volem encoratjar des d'aquí a que triïs aquesta opció, sino que només reflexem la realitat de la situació. En aquest cas, les feines més comunes són les de recollidor de fruites, empleat en bars, restaurants o hotels, o fins i tot guia turístic. Com comprendràs, no hi ha llistats a internet, de feines il.legals, així que ho hauràs d'anar buscant (i trobant) sobre la marxa. Moltes vegades, trobar gent de la teva mateixa nacionalitat, residents allà on vagis, t'ajudarà a trobar feina en aquests llocs. Mantén sempre les teves expectatives obertes i, un cop més, no et tanquis cap porta.

Aconsegueix un spònsor

De vegades, la solució més evident és la més fàcil. Què millor que ser pagat tan sols per fer el que vulguis? Per què algú t'esponsoritzi, has de ser una personalitat interessant, i el teu viatge ha de ser original i particular. És difícil que ningú esponsoritzi un cap de setmana a Mallorca, però potser és factible que algú estigui interessat en associar el seu nom amb una volta al món en kayak. Evidentment, aquests són casos extrems, però vénen a donar una idea del que em refereixo.

L'esponsorització pot anar des del bitllet d'avió, fins a material o fins a totes les despeses pagades, i el que aconsegueixis dependrà de la teva imaginació. No posem cap enllaç per això, però t'encoratgem a que siguis imaginatiu i a que no et tanquis cap porta. Pensa que hi ha moltes empreses al món amb molts diners a gastar i amb moltes ganes de gastar-los. Només necessiten un bon motiu. Mai pensis massa petit: és plè de gent que dirà que no a les teves idees, no és necessari que ho facis tu mateix.

Ingressos alternatius

És important pensar que els diners que aconseguiràs durarán més a la teva destinació que a casa. Per aquest motiu, no volem aspirar a guanyar tants diners com els que guanyaries a casa, i de vegades, un petit ingrés pot ser important. Hi ha maneres d'aconseguir diners que ens semblarien potser absurdes en d'altres circumstàncies, però que en la nostra nova situació poden resultar útils. Em refereixo a tots aquells programes que et paguen per rebre e-mails, o per llegir publicitat, o per escriure opinions, o per contestar enquestes. Els diners que guanyes no són tant per les teves pròpies activitats, sino per les activitats dels teus referits, i dels referits dels teus referits. Així que hauràs de fer una mica de xarxa per treure'n cap benefici real. Però si us plau, evita l'spam. Si vols beneficiar-te d'internet, com nosaltres també volem, no l'embrutis. En trobaràs molts, d'aquests programes. I aquí en posem només una mostra, amb nosaltres mateixos com a referidors. En som una mica escèptics, però estaríem encantats de canviar d'idea!

Diners a canvi de llegir publicitat, que t'envien al teu correu electrònic:

http://www.navemail.com (en castellà)
http://www.consupermiso.com (en castellà)
http://www.mepagan.com (en castellà)

Diners a canvi d'escriure opinions o contestar enquestes:

http://www.ciao.com (en diversos idiomes, és una web útil, aquesta)

Diners a canvi de clicar en campanyes:

http://adbux.org (en anglès)

Hi ha moltes d'altres webs que requereixen un pagament previ, i et prometen que te'l tornaran incrementat. Nosaltres mai hem pagat res, i no us recomano que ho feu. De totes maneres, internet està plè d'oportunitats que segur que poden generar alguna cosa. Aixì que busca, compara i digan's-ho!

Un cop més, si en coneixes algun altre programa que creus que pot ser interessant recomanar, envia'ns-el, amb la teva referència, i encantats el posarem aquí.

Mantén-te connectat

Et farà gràcia que pràcticament tot el que estem comentant necessita de connexió a internet, i potser t'estàs preguntant com ho faràs, de pagar-te la connexió, o els cafès internet, o fins i tot com et connectaràs en segons quins llocs del món. Aquí tens un parell de pàgines que et poden ajudar. Llocs gratuïts on connectar-te a una xarxa wi-fi, que n'hi ha ja a molts llocs, i creixent, o plans 3G assequibles. Busca en pàgines concretes dels països on et trobis per trobar més i millor informació.

http://www.wififreespot.com/

Estalviar diners

Tant o més important com assegurar-te uns ingressos constants, és el pensar en no gastar massa. Si has triat una vida nòmada, assumirem que també estàs renunciant a molts dels luxes que el món occidental t'ofereix. Pensa que, per viure, realment no necessites massa coses, i mantenir aquest nivell de necessitat baix és la primera premissa per arribar a mantenir una vida nòmada satisfactòria.

Viatja a països barats

Per viure amb un nivell d'ingressos relativament baix necessites basar la major part del teu temps en països assequibles. El primer sacrifici que hauràs de fer, doncs, és el de no viatjar a països cars (Europa Occidental, Nord-Amèrica, Japó,...) a no ser que sigui per treballar-hi i augmentar la teva reserva econòmica. La inmensa majoria de països del món, de totes maneres, són molt més barats que aquests que comentem. Podríem parlar de, per exmeple, India, Sud-est d'Àsia (Indonèsia, Tailàndia, Filipines, Vietnam, Cambodja, ...), Xina o Centre i Sud Amèrica. Estic segur que molts d'aquests països, si no tots, et semblen destinacions turístiques d'allò més atractives. Per què no, en comptes de visitar-les durant només unes setmanes, t'hi quedes a viure un temps?

En Tim Leffel és un reconegut escriptor de viatges a baix cost, i els seus comentaris en aquest sentit poden ser valuosos. En aquest link, d'una pàgina amb una adreça molt semblant a la nostra, en podem veure un extracte del seu contingut, que pot servir de base per planejar les nostres destinacions.

http://www.gonomad.com

Minimitza les despeses en transports

Normalment, per aconseguir viatjar de forma més barata, necessites flexibilitat i temps. Per arribar a la teva destinació, de vegades rutes que poden semblar extranyes al final resulten ser més econòmiques, i amb l'erupció de literalment centenars de companyies de baix cost, la combinació de diversos vols pot ser més profitosa que no pas el clàssic trajecte intercontinental.

Aquesta pàgina és un bon lloc per trobar vols barats entre pràcticament qualsevol lloc del planeta:

http://www.skyscanner.net

Si utilitzaràs trajectes llargs d'avió és una bona idea aprofitar-se dels múltiples programes de milles per usuaris freqüents. Cada companyia té el seu, i la majoria (especialment en companyies aèrees tradicionals) estan combinats sota aliànces aèrees. Hi ha pàgines amb autèntics experts en la matèria, que t'ajudaran a triar quins programes et convenen més, i a utilitzar el més òptimament les teves milles:

http://www.milemaven.com
http://www.flyertalk.com

Un cop arribis a la teva destinació, et podràs moure local, regional, o nacionalment (i molts cops, també internacionalment) amb els transports públics de cada país. Evidentment, no t'esperis estàndards occidentals a molts d'aquests llocs, però els serveis et portaran igualment a qualsevol lloc que vulguis a preus extremadament reduïts. Si vols donar un cop d'ull a valuoses explicacions sobre transports públics arreu del món, us remiteixo a l'excepcional pàgina d'un guru del tema.

http://www.seat61.com

Minimitza les despeses en allotjament

La millor manera de minimitzar les despeses d'allotjament és allotjar-te gratuïtament. I la manera més senzilla d'allotjar-te gratuïtament és fer-ho a casa d'un amic. Però... no tinc amics allà on vull anar! Bé doncs... fes-los! Fent una mica de xarxa pots crear contactes a tot arreu, i hi ha xarxes específicament destinades a intercanvi gratuït d'allotjament. Hi ha gent, arreu, encantada de rebre altra gent a casa seva i exercir d'amfitrions a la seva ciutat. Tu només els hi has de demanar. Algunes d'aquestes xarxes són:

http://www.hospitalityclub.org
http://www.coachsurfing.com

Les hem llistat també a d'altres apartats d'aquesta pàgina, i crec que s'ho mereixen per la seva polivalència i rellevància al tema que ens ocupa.

De totes maneres, potser la idea d'allotjar-vos tota l'estona a casa d'altra gent no us acaba de convèncer. També podeu fer-ho només de vegades. O potser podeu oferir algun servei a canvi d'allotjament. Hotels, càmpings i apartaments moltes vegades ofereixen habitacions o places a canvi d'algun treball que necessitin... ja pot ser la guarda nocturna, o ajuda als jardins, o a les habitacions, o que els hi facis una pàgina web mentre t'allotges, que ensenyis algun coneixement que tinguis (llengua, habilitats especials,...). A canvi dels teus serveis, pots aconseguir moltes coses. Només fa falta que hi posis imaginació i confiança.

Com que a internet no hem sabut trobar un lloc on hi hagi informació centralitzada sobre aquestes oportunitats, hem decidit crear-lo nosaltres mateixos. Encara hi estem treballant, i hi estarem els propers mesos, però apareixerà en aquestes pàgines tan bon punt estigui en marxa. La seva adreça: http://www.homeforservice.com

Per últim, pot ser que ni vulguis treballar ni vulguis allotjar-te a casa d'altra gent. Encara et queden opcions... hi ha comunitats religioses i socials que ofereixen allotjament gratuït a curt termini, com poden ser la Salvation Army crisitiana o les gurudwaras sikhs.

Si tot i així el que vols és pagar, però poc, pensa que en països barats els hotels i els lloguers d'apartaments són molt assequibles. Pots referir-te a associacions hosteleres o directament als hotels per preguntar preus per curt o llarg termini, i els anuncis classificats del teu destí estaran plens d'ofertes de lloguer.

Recorda que, si gastes suficientment temps buscant i triant, tens moltes possibilitats de trobar alguna cosa que et satisfaci en tots els sentits.

Aconsegueix un spònsor

Ja hem parlat d'spònsors quan pensàvem en com guanyar diners, però de nou són rellevants en com no gastar-los. Un spònsor és qualsevol que t'ofereix alguna cosa a canvi de lligar el seu nom al teu. D'altres vegades, serà algú que et considera suficientment interessant com per voler que li aportis continguts, escrits, fotografies, o videos, o dibuixos, o senzillament publicitat. La llista de possibilitats és tan llarga com circumstàncies podem imaginar. Tota empresa considerarà esponsoritzar-te si el que li pots oferir és interessant per a ells, així que el que has de fer és oferir quelcom interessant.

Només com a exmple, et remitim a la fascinant història d'en Daniel Price:

http://www.moonlight-chronicles.com

Recorda que, al món, hi ha milers de persones i empreses que ténen diners i ganes de gastar-se'ls en una bona idea. Tingues una bona idea, creu-te-la i comunica-la sense por. Pensa en gran. No téns res a perdre-hi i molt a guanyar.

Ofereix els teus serveis

El millor consell quan has triat viure una vida d'aquest estil és que mai et tanquis portes, i de la mateixa manera que confies en que el món et porti plàcidament pel bon camí, confia en que, si ho necessites, les opotunitats se't presentaran. No et cansis de preguntar i demanar, i no t'oblidis d'oferir. Un cop més, hi ha molta gent que et dirà que no a les teves demandes, no fa falta que siguis tu mateix qui ho faci.

A canvi dels teus serveis pots aconseguir pràcticament de tot. Només has de preguntar als llocs indicats.

Aquesta pàgina, com totes les altres, està permanentment en construcció. Si teniu informació rellevant que en pot incrementar la seva utilitat, si us plau comuniqueu-nos-ho mitjançant la pàgina de contacte. Gràcies!Going Nomad (c) 2008 - 2023 | Nosaltres | Enllaça'ns | Contacte | powered by weburger