A aquestes alçades ja hi ha moltes xarxes i llocs a internet amb la missió d'ajudar-nos en la nostra plàcida vida nòmada, així que la nostra intenció no és substituir-los, sino donar-vos una opció de suport i, sobretot, referir-vos a allò ja existent que creiem que pot ser-vos útil.

Així com hem insistit tota l'estona, mantenir i crear contactes sota una xarxa de confiança és important per assolir una vida nomàdica exitosa. Existeixen una bona quantitat de pàgines web de propòsit general per suportar aquesta gestió dels vostres contactes. Suposen una manera senzilla de mantenir-los actualitzats sobre el que aneu fent. Mantenir-vos presents i no deixar que se us oblidi, entre els vostres contactes personals i professionals, us ajudarà no tan sols com a satisfacció personal, sino també com a suport pel vostre estil de vida.

Facebook

No creiem que a aquestes alçades Facebook necessita molta introducció, ja que la seva implantació és extesa i la seva popularitat en tendència creixent. I exactament per això pot ser una eina de xarxa útil per vosaltres, i per nosaltres. Ens manté en contacte amb gent que ens coneix i que confia en nosaltres i ens dóna la opció d'apuntar-nos a grups rellevants on trobar d'altres persones amb els nostres mateixos interessos i situació.

http://www.facebook.com

LinkedIn

LinkedIn s'ha posicionat com la xarxa de treball més usada. El seu funcionament és senzill: està basat en crear una xarxa al voltant de la gent amb qui has treballat o en qui confies a l'hora de treballar-hi. Suposadament, com més gent estigui en la teva xarxa, més gran és la teva reputació, al tenir més referències positives de gent que, a la vegada, és confiada per d'altres. Indirectament, se suposa que si algú en qui confies confia en algú altre, tu també estàs en condicions de confiar-hi. És important mantenir una xarxa de feina de confiança si pretens continuar treballant quan estiguis a fora. Pots usar aquest mètode o un altre, però recorda: aquells que més fàcilment et contractaran són aquells que ja confien en tu.

http://www.linkedin.com

Hospitality Club

Ja hem parlat de l'Hospitality Club en d'altres seccions d'aquesta pàgina, però insistirem un cop més, ja que el club pot ser molt útil com a punt d'encontre amb gent amb interessos molt similars als teus. Hi ha una gran quantitat de grups i fòrums organitzats al voltant de temes amb els que molt fàcilment et pots sentir identificat si ets el tipus de persona que està llegint aquesta pàgina, i et poden ajudar a fer xarxa sobre temes concrets del teu interés. I com no, et pot ser molt útil per trobar llocs on dormir gratuïtament!

http://www.hospitalityclub.org

Couchsurfing

Una altra xarxa d'intercanvi d'hospitalitat que et pot ajudar a trobar gent amb qui compartir interessos i experiències mentre disfrutes d'allotjament gratuït arreu del món. Hi ha d'altres xarxes amb aquest propòsit, i probablement són tan bones com aquestes. Nosaltres hem decidit mostrar aquestes dues al ser aquelles en què hi tenim experiència, però t'encoratgem a que provis d'altres xarxes d'intercanvi d'allotjament que creus que et poden ser igualment útils.

Obrir les portes de casa teva a un "extrany" és una d'aquelles coses que es necessita per combatir la desmesurada desconfiança que regna a tots els nivells de la societat actual, i que ens obliga a fer front al sistema de forma individualitzada i, en conseqüència, infroctuosa.

http://www.couchsurfing.com

És important recordar que des d'aquí creiem que la inmensa majoria de la gent del món, al igual que tu mateix, és gent de confiança i que no dubtarà en ajudar-te en pràcticament totes les circumstàncies. El problema, com sempre, és que aquells que no ho són, tot i que pocs, fan molt de soroll i semblen més rellevants del que realment són.

World Nomads

Amb aquest nom, segur que han de ser una font de recursos útil per una experiència nomàdica. La seva principal activitat és la de proveïr als viatgers d'una assegurança de viatge assequilble (una cosa que, evidentment, tot viatger hauria de considerar, tot i que no és la nostra missió parlar-ne aquí). També suposa un lloc popular on escriure els diaris dels teus viatges, en l'entorn d'una comunitat activa i dedicada al món dels viatges independents. Segur que podràs llegir històries que t'inspiraran, d'altres podren inspirar-se amb les teves històries.

http://journals.worldnomads.com

TripAdvisor

Amb els anys, TripAdvisor s'ha convertit en el lloc més consistent i creïble en quant a ressenyes d'allotjament arreu del món. Llegir aquestes opinions, escrites per d'altres viatgers de tot tipus d'orientacions i estils, et pot ajudar a preparar millor el teu viatge, i els fòrums estan plens d'experts sobre totes les destinacions dels quals en pots aprendre moltes coses. El seu travel map, també, és el millor i més complet que coneixem a internet.

http://www.tripadvisor.com

Fòrums de la Lonely Planet - Thorn Tree

Les guies Lonely Planet són les més populars arreu del món, i gaudeixen d'una excel.lent reputació. Estiguem o no d'acord amb les seves opinions, els seus fòrums, anomenats Thorn Tree, estan plens de respostes consistents de boca d'una bona quantitat d'experts en el tema, organitzats de manera clara i concisa.

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/

Els fòrums de la Lonely Planet també ténen una versió en castellà sota el nom de GeoPlaneta, per tots aquells que se sentin més còmodes en aquesta llengua. La gent que hi sol escriure està igualment ben informada, i parla des d'un punt de vista hispanoparlant.

http://www.foro.geoplaneta.es

Aadvarktravel

El fòrum de viatges de l'Aaron és possiblement el fòrum independent més important d'internet. Compta principalment amb una participació anglosaxó, i pot ser una alternativa als dos fòrums que hem mencionat abans. A més, compten amb un directori molt complet de recursos sobre aspectes del viatjar que segur que et poden ser útils.

http://www.aardvarktravel.net

Una vegada més, hi ha molts fòrums de viatges a internet, en tots els idiomes i amb diferents orientacions i especialitzacions. Qualsevol d'ells, segurament, et pot donar els resultats que esperes. Abans que res, pensa que el que tu vols fer, és molt probable que algú ja ho hagi fet abans, i a la majoria de nosaltres, excèntrics i maníacs viatgers, ens encanta explicar-ho i comentar-ho.

El nomad forum

Però sens dubte, si hi ha un lloc millor que qualsevol altre, és el fòrum d'aquesta pròpia web. Aquest és el lloc on comentar els continguts d'aquesta web, discutir-los amb gent que també els puguin trobar interessants, explicar les teves experiències, o plantejar els teus dubtes. Si vols que el fòrum creixi, sigui rellevant, i compti amb les opinions més útils i sàvies, no deixis de promocionar-lo! Això serà positiu per tots els que hi participem!

http://forum.going-nomad.com

Aquesta pàgina, com totes les altres, està permanentment en construcció. Si teniu informació rellevant que en pot incrementar la seva utilitat, si us plau comuniqueu-nos-ho mitjançant la pàgina de contacte. Gràcies!Going Nomad (c) 2008 - 2023 | Nosaltres | Enllaça'ns | Contacte | powered by weburger